DK  DE  ENG  IT


Levetid og vedligehold
Levetid og vedligehold
Levetid og vedligehold
Levetid og vedligehold

 

Levetid og vedligehold

Levetiden for en belægning er naturligvis helt afhængig af den belastning, som belægningen udsættes for. En fuldt lastet lastvogn slider således lige så meget på en belægning, som 40.000 personbiler.

Vi har gulve der har ligget siden 1994 uden der er blevet skiftet så meget som en eneste flise.

Vi har også gulve liggende i meget belastede miljøer, hvor det vælter ned med metalspåner og skærevæsker. Sådanne steder har man en naturlig udskiftning af enkelte fliser fra tid til anden. Her kommer flisernes dimensioner virkelig til sin fulde ret, da man kun skal skifte de slidte/beskadigede fliser, og ikke et helt gulvtæppe. Dette giver en særdeles god driftsøkonomi.

Udskiftning af fliser
Koblingssystemet i vore fliser gør det nemt at skifte enkelte fliser eller striber af fliser. Man tager blot fat i den enkelte flise, trækker den op og sætter en ny ned i koblingerne. Er det en række, der skal skiftes, trækker man blot striben op og sætter en ny stribe ned.
Stærkt produkt tåler stærk rengøring
GRIP-gulve af PEHD kan tåle rengøring med alle kendte rengøringsmidler, herunder også almindelige brugte syrer og baser, højtryksrensning og hedvandsrensning. Fliserne kan tåle rengøring i opvaskemaskiner og autoklavering med damp på 130 °C.


Vedligehold og udskiftning

Den store fordel ved Excellent-Systems produkter er, at 1m² består af 16 fliser, hvorfor man IKKE skal skifte hele fladen, men blot de slidte eller ødelagte fliser.

Specielt når det gælder GRIP fliser, er det et spørgsmål om skridhæming, ofte under krævende forhold. Man skal derfor påregne fra starten, at der løbende skal laves vedligehold og udskiftninger, så sikkerheden fastholdes.

Der bør således laves en vedligeholdelsesplan for den enkelte installation.